Verbreed uw kennis van de klassieke en regionaal belangrijkste druivenrassen ter wereld, de regio’s waar ze verbouwd worden en de wijnstijlen die ze voortbrengen. U verkent de factoren die stijl en kwaliteit beïnvloeden.

Voor wie?

  • Deze cursus is een absolute meerwaarde als u graag wil weten welk glas wijn u drinkt.
  • Een must voor wie professioneel met wijn werkt (Horeca, wijnhandel, marketing,…).
  • Voor zij die graag een internationale certificatie wensen.

Wat leert u?

  • Hoe wijn wordt gemaakt
  • Welke factoren beïnvloeden de stijl van wijn
  • De belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en hun kenmerken
  • De belangrijke wijnproducerende regio’s in de wereld
  • Mousserende, versterkte en zoete wijnen
  • Belangrijkste etiketteringstermen
  • Beginselen van het combineren van wijn en spijs
  • Bewaren en serveren
  • Hoe u wijn beschrijft aan de hand van de WSET Level 2 Systematische proefmethode (SAT®)?

Examen WSET Level 2 in Wijn

  • Deze cursus wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen.
  • Wie 55% of meer behaalt ontvangt het WSET® Level 1 in Wijn -certificaat en speldje.
  • Het examen wordt 2 maandelijks aangeboden op locatie in Antwerpen.

Hoe verloopt de online cursus?

  • Uitsluitend Engelstalig.
  • Gebaseerd op een 5 weken durend, 6 modules tellend online leerprogramma met ondersteuning van een leraar gedurende deze tijd.
  • Voor WSET Niveau 2 online ontvangt u een e-book. Tegen meerprijs kan een fysiek boek worden besteld.
  • Het duurt in totaal ongeveer 30 uur om het cursusmateriaal te voltooien, plus herhalingstijd.
  • Regelmatige toegang tot en deelname aan de online cursusactiviteiten is essentieel voor succes.
  • U kunt te allen tijde contact opnemen met de docent tijdens de duur van de geplande cursus.
  • Elke module bevat een reeks onafhankelijke activiteiten om u te helpen de onderwerpen te begrijpen.
  • Proeven:
    • U wordt geadviseerd om tijdens deze studie een reeks wijnen te proeven.
    • Wijnen zijn niet inbegrepen in de online cursusprijs.
    • Alle vereiste wijnen voor de cursus zijn te vinden in de Specification (zie PDF in rechter kolom).
    • Studenten kunnen hun proefnotities in de WSET Online klas plaatsen, zodat de docent ze kan bekijken.

Hoe verloopt de klassikale cursus?

  • Meerdere talen beschikbaar.
  • Deze opleiding wordt in een “blended” formule aangereikt.
  • Theorie kan u aan de hand van recordings, quizzes en andere activiteiten bestuderen. Dit op het tijdstip dat u wenst via het WineWise LifeLong Learning platform.
  • Het is belangrijk dat u hiervoor per week minstens 3u de tijd reserveert.
  • Daarnaast volgt u 4 sessies van 3u op locatie waar alle key-wijnen geproefd worden en op een educatieve manier gecheckt wordt of u de theorie goed begrepen heeft.
  • We zien heel goede resultaten bij deze manier van werken, maar het is belangrijk dat u de activiteiten thuis ook doet anders begrijp je minder goed de proefsessies.
  • Proeven:
    • Tijdens de lessen worden minimaal 40 wijnen geproefd om de theorie aan de praktijk te toetsen. Deze zijn inbegrepen in het cursusgeld.

Docenten

  • Online:
    • WSET online erkend educator, minstens WSET Level 4 in Wines gekwalificeerd.
  • Klassikaal:
    • Dagcursussen: WineWise docenten, minstens WSET Level 4 in Wines gekwalificeerd, onafhankelijke wijnselectie gemaakt door WineWise.
    • Avondcursussen: WineWise Trainers, zij werken voornamelijk met hun eigen wijnassortiment.

Uw investering

Prijzen inclusief 21% BTW

  • Online: € 485 (komt niet in aanmerking voor KMOP)
  • Klassikaal / Blended: € 685 (KMOP mogelijk)
  • Herexamen: € 150