Verbreed uw kennis van de klassieke en regionaal belangrijkste druivenrassen ter wereld, de regio’s waar ze verbouwd worden en de wijnstijlen die ze voortbrengen. U verkent de factoren die stijl en kwaliteit beïnvloeden.
Voor wie?
- Deze cursus is een absolute meerwaarde als u graag wil weten welk glas wijn u drinkt.
- Een must voor wie professioneel met wijn werkt (Horeca, wijnhandel, marketing,…).
- Voor zij die graag een internationale certificatie wensen.
Wat leert u?
- Hoe wijn wordt gemaakt
- Welke factoren beïnvloeden de stijl van wijn
- De belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en hun kenmerken
- De belangrijke wijnproducerende regio’s in de wereld
- Mousserende, versterkte en zoete wijnen
- Belangrijkste etiketteringstermen
- Beginselen van het combineren van wijn en spijs
- Bewaren en serveren
- Hoe u wijn beschrijft aan de hand van de WSET Level 2 Systematische proefmethode (SAT®)?
Examen WSET Level 2 in Wijn
- Deze cursus wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen.
- Wie 55% of meer behaalt ontvangt het WSET® Level 2 in Wijn -certificaat en speldje.
- Het examen wordt 2 maandelijks aangeboden op locatie in Antwerpen.
Hoe verloopt de online cursus?
- Uitsluitend Engelstalig.
- Gebaseerd op een 5 weken durend, 6 modules tellend online leerprogramma met ondersteuning van een leraar gedurende deze tijd.
- Voor WSET Niveau 2 online ontvangt u een e-book. Tegen meerprijs kan een fysiek boek worden besteld.
- Het duurt in totaal ongeveer 30 uur om het cursusmateriaal te voltooien, plus herhalingstijd.
- Regelmatige toegang tot en deelname aan de online cursusactiviteiten is essentieel voor succes.
- U kunt te allen tijde contact opnemen met de docent tijdens de duur van de geplande cursus.
- Elke module bevat een reeks onafhankelijke activiteiten om u te helpen de onderwerpen te begrijpen.
- Proeven:
– U wordt geadviseerd om tijdens deze studie een reeks wijnen te proeven.
– Wijnen zijn niet inbegrepen in de online cursusprijs.
– Alle vereiste wijnen voor de cursus zijn te vinden in de Specification (zie PDF in rechter kolom).
– Studenten kunnen hun proefnotities in de WSET Online klas plaatsen, zodat de docent ze kan bekijken.
Hoe verloopt de klassikale cursus?
- Meerdere talen beschikbaar.
- Deze opleiding wordt in een “blended” formule aangereikt.
- Theorie kan u aan de hand van recordings, quizzes en andere activiteiten bestuderen. Dit op het tijdstip dat u wenst via het WineWise LifeLong Learning platform.
- Het is belangrijk dat u hiervoor per week minstens 3u de tijd reserveert.
- Daarnaast volgt u 4 sessies van 3u op locatie waar alle key-wijnen geproefd worden en op een educatieve manier gecheckt wordt of u de theorie goed begrepen heeft.
- We zien heel goede resultaten bij deze manier van werken, maar het is belangrijk dat u de activiteiten thuis ook doet anders begrijp je minder goed de proefsessies.
- Proeven:
- Tijdens de lessen worden minimaal 40 wijnen geproefd om de theorie aan de praktijk te toetsen. Deze zijn inbegrepen in het cursusgeld.
Docenten
- Online:
- WSET online erkend educator, minstens WSET Level 4 in Wines gekwalificeerd.
- Klassikaal:
- Dagcursussen: WineWise docenten, minstens WSET Level 4 in Wines gekwalificeerd, onafhankelijke wijnselectie gemaakt door WineWise.
- Avondcursussen: WineWise Trainers, zij werken voornamelijk met hun eigen wijnassortiment.
Uw investering
Prijzen inclusief 21% BTW
- Online: € 485 (komt niet in aanmerking voor KMOP)
- Klassikaal / Blended: € 685 (KMOP mogelijk)
- Herexamen: € 150
- Extra kost voor re-mote exam (alleen beschikbaar in het Engels): € 60,5