Duik in het gevarieerde en fascinerende universum van een van de oudste en meest geliefde dranken ter wereld: bier. Ontdek de rijke geschiedenis, de kunst van het brouwen en het brede scala aan stijlen die elk bier uniek maken.

Voor wie?

  • Ideaal vertrekpunt voor wie de belangrijkste stijlen en biersoorten wil ontdekken.
  • Bedrijven die een portfolio aan bieren aanbieden en ook de basis willen leren over de stijlen en productiemethodes van bier.
  • Voor degenen die een scala aan bieren in hun assortiment willen opnemen.

Wat leert u?

  • De belangrijkste soorten en stijlen bier
  • De basisprincipes van de bier-productie
  • Kenmerken van een reeks veel voorkomende bierstijlen
  • Hoe bewaart en serveert u bier?
  • Hoe u bier beschrijft aan de hand van de WSET Systematische Proefmethode (SAT®)

Examen WSET level 2 in bier

  • Deze cursus wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen.
  • Wie 55% of meer behaalt ontvangt het WSET® Level 2 in Wijn -certificaat en speldje
  • Het examen wordt 2 maandelijks aangeboden op locatie in Antwerpen 

Hoe verloopt de online cursus?

  • Uitsluitend Engelstalig.
  • Gebaseerd op een 5 weken durend, 6 modules tellend online leerprogramma met ondersteuning van een leraar gedurende deze tijd.
  • Het duurt in totaal ongeveer 30 uur om het cursusmateriaal te voltooien, plus herhalingstijd.
  • Regelmatige toegang tot en deelname aan de online cursusactiviteiten is essentieel voor succes.
  • U kunt te allen tijde contact opnemen met de docent tijdens de duur van de geplande cursus.
  • Elke module bevat een reeks onafhankelijke activiteiten om u te helpen de onderwerpen te begrijpen.
  • Proeven:
    • U wordt geadviseerd om tijdens deze studie een aantal bieren te proeven.
    • Bieren zijn niet inbegrepen in de online cursusprijs.
    • Alle vereiste bieren voor de cursus zijn te vinden in de Specification (zie PDF in rechterkolom)
    • Studenten kunnen hun proefnotities in de WSET online klas plaatsen, zodat de docent ze kan bekijken.

Hoe verloopt de klassikale cursus?

  • U volgt 5 sessies van 3 uur op locatie, waar alle bieren geproefd worden en op een educatieve manier wordt gecheckt of u de theorie begrepen heeft.
  • Het is belangrijk dat u per week minstens 2 uur tijd reserveert om u voor te bereiden en te herhalen.
  • We zien heel goede resultaten bij deze manier van werken, maar het is belangrijk dat u de activiteiten thuis ook doet anders begrijp je minder goed de proefsessies.
  • Proeven:
    • Tijdens de lessen worden minimaal 30 bieren geproefd om de theorie aan de praktijk te toetsen.
      Deze zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Docenten

  • Online:
    • WSET online erkend educator
  • Classroom:
    • WineWise docenten

Uw investering

Prijzen inclusief 21% BTW

  • Online: € 495 (KMOP niet mogelijk)
  • Bedrijfsintern – prijs op aanvraag
  • Klassikaal: € 695
    • KMOP mogelijk voor professionals