Online

Online” opleidingen kunnen we sinds Corona niet meer wegdenken uit ons aanbod. Bekijk hier een DEMO van de verschillende WSET online opleidingen.
Belangrijk!
De cursist is zelf verantwoordelijk om over een betrouwbare internetverbinding te beschikken en software te downloaden om PDF’s te openen.
Veel opdrachten en bijlagen worden geplaatst als PDF’s.

Waarom een online cursus volgen?

De online cursussen zijn gestructureerde en interactieve leerprogramma’s, maar met de vrijheid van een flexibele planning. U hoeft dus geen specifieke tijdstippen in uw agenda te blokkeren. Studenten kunnen inloggen wanneer ze willen (minstens een keer per week), de inhoud en samenvattingen bestuderen van de wekelijkse onderwerpen, meedoen aan online activiteiten, oefenen voor het proeven, reacties plaatsen en deelnemen aan online klasdiscussies.

Hoe werkt het precies?

Studenten registreren zich via WineWise en volgen de lessen @home/@work via een digitaal cursusplatform onder leiding van een WSET® instructeur. Na registratie ontvangt u een e-mail van WSET ® met instructies voor het inloggen op het online klaslokaal (Engelstalig). Eenmaal op het platform krijgt u een cursuskalender met de onderwerpen die wekelijks aan bod komen, achtergrond informatie die u kunt lezen, activiteiten die relevant zijn voor elk onderwerp, quizzen en proefopdrachten.
Het is belangrijk om wekelijks te werken, omdat elke week een ander onderwerp wordt vrijgegeven en je slechts één week lang vragen kunt stellen aan een docent over dat onderwerp.
De student heeft een jaar lang toegang tot de online cursus.
Studenten moeten hun eigen wijn/spirits aankopen of Vinottes bestellen.
De resultaten van uw activiteiten en proefopdrachten kan u posten op de site. U kunt reacties online uitwisselen met de instructeur en met medestudenten. Deze interactie is cruciaal voor succes in deze cursus.

Welke wijnen dien ik te proeven?

Bij de online begeleiding krijgt u een lijst van “key-wines” die u zelf kan aankopen bij uw wijnleverancier.
U kan ook opteren om een selectie proefstaaltjes (Vinottes) te bestellen. Elk pakket bevat de aanbevolen proefstaaltjes voor elke kwalificatie (met uitzondering van mousserende wijnen) en bieden een betaalbare en gemakkelijke manier om een ​​breed scala aan representatieve stijlen te proeven. Deze worden bij u thuis geleverd en zijn houdbaar voor de periode van de online cursus. Deze staaltjes kan je aankopen via de volgende link: www.e-tasting.com

In welke taal kan ik de online opleiding volgen?

De online begeleiding, cursusmateriaal en examen is altijd in de Engelse taal. De studiematerialen worden aangeleverd als volgt:

 • WSET 1 – PDF die u direct kan downloaden.
 • WSET 2 – e-book studiepakket waarvoor u twee codes ontvangt voor aanvang van de cursus. Deze log-in is één jaar geldig.
  Optioneel kan u een fysiek boek aankopen na inschrijving. Beschikbaar in het Nederlands, Engels of Frans.
 • WSET 3 – fysiek studiepakket in het Engels, wordt via Bpost naar u toegezonden.
  Optioneel kan u een extra  boek aankopen bij inschrijving. Beschikbaar in het Nederlands of Frans.

WSET® examen?

Eén of meer proefexamens maken deel uit van uw studie, afhankelijk van het niveau van de opleiding.
Hou er rekening mee dat het examen persoonlijk en schriftelijk dient afgelegd te worden bij WineWise in Antwerpen.
Voor WSET Level 1 en WSET Level 2 kan u een “remote invigilation” aanvragen mits betaling van een meerprijs van 50 € en het respecteren van de registratiedeadline.

Klassikaal/Blended

De meeste opleidingen bieden we ook klassikaal of blended aan. Dat staat ook goed vermeld bij het cursusoverzicht.
WSET Level 3 blijft voorlopig klassikaal.
WSET Level 2 bieden we alleen nog blended aan. We zien heel goede resultaten bij deze vorm van aanpak.
De theorie wordt deels via het “WineWise LifeLong Learning” platform aangeboden en kan u thuis op het tijdstip dat u zelf wenst bestuderen en herbekijken. We stellen ook een APP ter beschikking zodat u ook onderweg de recordings kan bekijken of beluisteren.
Daarnaast komt u, afhankelijk van het niveau, naar een aantal sessies op locatie. Daar proeven we samen de “key-wines” en de WineWise trainer checkt of u de theorie goed begrepen heeft. De volledige wijnselectie is inbegrepen in de cursusprijs.
Belangrijk!
Direct na de eerste les krijgt u op alle niveaus opdrachten mee die u thuis dient voor te bereiden.
Deze voorbereidingen zijn cruciaal voor succes in deze cursus.

In welke taal kan ik de klassikaal/blended opleidingen volgen?

Deze opleidingen bieden we aan in het Nederlands of het Engels. De voertaal wordt aangegeven op het cursusoverzicht.
Bij aanvang van de cursus dient u te beslissen in welke taal u het “examen” wenst te doen. Engels, Nederlands of Frans.
Belangrijk! Deze keuze zal ook de taal van uw studiemateriaal bepalen.
Ambitieuze cursisten die willen doorgroeien naar WSET Level 4 Diploma in Wines doen het WSET Level 3 examen best in het Engels.

WSET® examen?

Alle examens vinden plaats op één centrale locatie in Antwerpen. Bij inschrijving wordt u een examendatum toegewezen, maar u hebt éénmalig de kans om het examen te verplaatsen naar een andere datum. Een overzicht van de data binnen uw academiejaar kan u hier raadplegen.
Voor alle examens geldt een registratiedeadline van 1 maand. Eens deze datum verstreken is kan u niet meer veranderen van datum. Als u niet komt opdagen dan dient u opnieuw te betalen. Bij ziekte wordt alleen een  geldig doktersbewijs aanvaard om uw examen kosteloos te verplaatsen.
Belangrijk! WSET Diploma in Wines heeft een eigen examenplanning.

Bedrijfsintern

WineWise gelooft sterk in bedrijfsinterne opleidingen is daarom onze core business. Onze opleidingen, met uw eigen assortiment, motiveren uw medewerkers en geeft hun meer zelfvertrouwen op de werkvloer. Of het nu gaat om een kleine team of een grote groep, samen bekijken we de opleidingsnoden van uw team en zorgen we dat uw omzet groeit en uw marges verbeteren.

 • Wijnhandelaars en Horeca die succesvol willen zijn in een steeds evoluerende wijnwereld hebben nood aan een stevig permanent opleidingsplatform. Gaande van gecertificeerde opleidingen (WSET kwalificaties) tot WineWise LifeLong Learning sessies.
 • Bedrijven allerlei hebben ook behoefte aan een minimum aan wijnkennis bij de zaakvoerders, kaderleden en het verkoopteam. Het is aangetoond dat een degelijke basiskennis van de wijnbegrippen leidt tot een betere verkoop en ondernemerschap.
 • Ook de particuliere wijnliefhebber kan beroep doen op WineWise voor een gezellige initiatie of een degelijke basiscursus.
  Breng zelf een groep van minimum 10 personen bij elkaar en wij komen @home, of boek onze WineWise locatie in Antwerpen.