Waarom biedt WineWise de WSET® kwalificaties aan?

WineWise gelooft sterk in de educatieve en nuchtere benadering van WSET? De wereld van wijn en gedistilleerd kan erg snobistisch zijn. De WSET-kwalificaties leiden u naar “de essentie” om te begrijpen wat deze industrie te bieden heeft. Een boost voor uw zelfvertrouwen vanaf het eerste niveau.

De WSET-kwalificaties worden wereldwijd erkend als de internationale standaard op het gebied van kennis van wijn en gedistilleerd. Ze zijn bedoeld voor mensen die net aan hun carrière beginnen, maar ook voor gevestigde professionals en de vele toegewijde wijnliefhebbers die een passie hebben voor wijnen en gedistilleerde dranken.

Wie zijn ze?

De Wine & Spirit Education Trust is een organisatie die zich bezighoudt met de ontwikkeling en levering van kwalificaties en cursussen op het gebied van wijn en gedistilleerde dranken. De WSET is in 1969 opgericht voor de wijnhandel in het Verenigd Koninkrijk en is sindsdien uitgegroeid tot de wereldleider in de sector.

Als onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk bieden hun onderwijsproducten onpartijdig en degelijk onderwijs voor bedrijven en individuen om hun kennis en expertise op te bouwen.

Maatschappelijke en duurzame verantwoordelijkheid is een onderdeel van al hun lesprogramma’s (Wine in Moderation).
Diversiteit en inclusie hebben altijd centraal gestaan bij WSET. Lees meer.

WSET werkt bovendien nauw samen met de sector om ervoor te zorgen dat hun kwalificaties en onderwijsproducten relevant zijn voor zij die erin werken. Veel van de grote merken in de sector steunen en omarmen hun werk.

WSET-kwalificaties zijn beschikbaar via een netwerk van meer dan 800 Approved Programme Providers (APP’s), die in meer dan 70 landen en in 15 talen werken. WineWise biedt de opleidingen aan in het Engels, Nederlands en bedrijfsintern ook in het Frans.

Dit alles maakt dat WineWise trots is te mogen samenwerken met WSET.