Verbreed uw kennis van de klassieke en regionaal belangrijkste druivenrassen ter wereld, de regio’s waar ze verbouwd worden en de wijnstijlen die ze voortbrengen. U verkent de factoren die stijl en kwaliteit beïnvloeden.
Voor wie?
- Deze cursus is een absolute meerwaarde als u graag wil weten welk glas wijn u drinkt.
- Een must voor wie professioneel met wijn werkt (Horeca, wijnhandel, marketing,…).
- Voor zij die graag een internationale certificatie wensen.
Wat leert u?
- Hoe wijn wordt gemaakt
- Welke factoren beïnvloeden de stijl van wijn
- De belangrijkste witte en blauwe druivenrassen en hun kenmerken
- De belangrijke wijnproducerende regio’s in de wereld
- Mousserende, versterkte en zoete wijnen
- Belangrijkste etiketteringstermen
- Beginselen van het combineren van wijn en spijs
- Bewaren en serveren
- Hoe u wijn beschrijft aan de hand van de WSET Level 2 Systematische proefmethode (SAT®)?
Examen WSET Level 2 in Wijn
- Deze cursus wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 50 vragen.
- Wie 55% of meer behaalt ontvangt het WSET® Level 2 in Wijn -certificaat en speldje.
- Het examen wordt 2 maandelijks aangeboden op locatie in Antwerpen.
Hoe verloopt de online cursus?
- Uitsluitend Engelstalig. Lees hier hoe het werkt en bekijk een DEMO.
- Gebaseerd op een 5 weken durend, 6 modules tellend online leerprogramma met ondersteuning van een leraar gedurende deze tijd.
- Voor WSET Niveau 2 online ontvangt u een e-book. Tegen meerprijs kan een fysiek boek worden besteld.
- Het duurt in totaal ongeveer 30 uur om het cursusmateriaal te voltooien, plus herhalingstijd.
- Regelmatige toegang tot en deelname aan de online cursusactiviteiten is essentieel voor succes.
- U kunt te allen tijde contact opnemen met de docent tijdens de duur van de geplande cursus.
- Elke module bevat een reeks onafhankelijke activiteiten om u te helpen de onderwerpen te begrijpen.
- Proeven:
– U wordt geadviseerd om tijdens deze studie een reeks wijnen te proeven.
– Wijnen zijn niet inbegrepen in de online cursusprijs.
– Alle vereiste wijnen voor de cursus zijn te vinden in de Specification (zie PDF in rechter kolom).
– Studenten kunnen hun proefnotities in de WSET Online klas plaatsen, zodat de docent ze kan bekijken.
Hoe verloopt de klassikale cursus?
- Meerdere talen beschikbaar.
- Deze opleiding wordt in een “blended” formule aangereikt.
- Theorie kan u aan de hand van recordings, quizzes en andere activiteiten bestuderen.
Dit op het tijdstip dat u wenst via het WineWise LifeLong Learning platform (WWLLL)
- Het is belangrijk dat u hiervoor per week minstens 3u de tijd reserveert.
- Daarnaast volgt u 5 sessies van 3u op locatie waar alle key-wijnen geproefd worden en op een educatieve manier gecheckt wordt of u de theorie goed begrepen heeft.
- We zien heel goede resultaten bij deze manier van werken, maar het is belangrijk dat u de activiteiten thuis ook doet anders begrijp je minder goed de proefsessies.
- Proeven:
- Tijdens de lessen worden minimaal 40 wijnen geproefd om de theorie aan de praktijk te toetsen. Deze zijn inbegrepen in het cursusgeld.
Docenten
- Online:
- WSET online erkend educator, minstens WSET Level 4 in Wines gekwalificeerd.
- Klassikaal:
- Dagcursussen: WineWise docenten, minstens WSET Level 4 in Wines gekwalificeerd, onafhankelijke wijnselectie gemaakt door WineWise.
- Avondcursussen: WineWise Trainers, zij werken voornamelijk met hun eigen wijnassortiment.
Uw investering
Prijzen inclusief 21% BTW
- Online: € 510 (KMOP niet mogelijk)
- Klassikaal / Blended: € 710 (KMOP mogelijk voor professionals)
- KMOP mogelijk voor professionals
- NIEUW, specifiek voor horecapersoneel: werknemers in de horeca (Paritair Comité 302) kunnen onder voorwaarden een terugbetaling aanvragen bij Horeca Forma.
Vraag VOOR uw inschrijving HIER aan of je al dan niet in aanmerking komt voor deze terugbetaling.
Enkel mogelijk voor klassikaal/blended en u moet geslaagd zijn voor het WSET Level 2 examen.
- Herexamen: € 175 (registratie minstens één maand voor examendatum)
- Extra kost voor re-mote exam (alleen beschikbaar in het Engels): € 75