Duik in het gevarieerde en fascinerende universum van een van de oudste en meest geliefde dranken ter wereld: bier. Ontdek de rijke geschiedenis, de kunst van het brouwen en het brede scala aan stijlen die elk bier uniek maken.
Voor wie?
- Ideaal vertrekpunt voor wie de belangrijkste stijlen en biersoorten wil ontdekken.
- Zij die met bier werken en de fundamenten van de bierproductie en de bierstijlen moeten begrijpen.
- Voor wie zijn zelfvertrouwen op de werkplek wil vergroten.
Wat leert u?
- De belangrijkste soorten en stijlen bier
- Kenmerken van een reeks veel voorkomende bierstijlen
- Hoe gerechten en bier combineren
- Hoe bewaart en serveert u bier?
Examen WSET level 1 in Bier
- Deze cursus wordt afgesloten met een meerkeuze-examen van 30 vragen.
- Wie 70% of meer behaalt ontvangt het WSET® Level 1 in Beer -certificaat en speldje.
- Het examen wordt 2 maandelijks aangeboden op locatie in Antwerpen of Gent.
- Examen op afstand is mogelijk op aanvraag mits betaling van een meerkost.
Hoe verloopt de online cursus?
- Uitsluitend Engelstalig. Lees hier hoe het werkt en bekijk een DEMO.
- Gebaseerd op een 4 weken durend, 5 modules tellend online leerprogramma met ondersteuning van een leraar gedurende deze tijd.
- Het duurt in totaal ongeveer zes uur om het cursusmateriaal te voltooien, plus herhalingstijd.
- Regelmatige toegang tot en deelname aan de online cursusactiviteiten is essentieel voor succes.
- U kunt te allen tijde contact opnemen met de docent tijdens de duur van de geplande cursus.
- Elke module bevat een reeks onafhankelijke activiteiten om u te helpen de onderwerpen te begrijpen.
- Proeven:
- U wordt geadviseerd om tijdens deze studie een aantal bieren te proeven.
- Bieren zijn niet inbegrepen in de online cursusprijs.
- Alle vereiste bieren voor de cursus zijn te vinden in de Specification (zie PDF in rechterkolom)
- Studenten kunnen hun proefnotities in de WSET online klas plaatsen, zodat de docent ze kan bekijken.
Hoe verloopt de klassikale cursus?
- Klassikaal alleen bedrijfsintern mogelijk.
- Cursus kan in het Nederlands gegeven worden maar studiemateriaal en examen zijn steeds in het Engels?
Vertaling van de belangrijkste termen is beschikbaar.
- Gebaseerd op 2 sessies van 3 uren op locatie en gegeven door een WSET erkende bieropleider.
- Examen op locatie en datum naar keuze (45 min). Het overzicht word je toegezonden.
- Voorzie evenveel uren herhalingstijd.
- Proeven:
- U proeft tijdens de cursus minimum 10 bieren om de theorie te toetsen aan de praktijk. Deze zijn inbegrepen in de cursusprijs.
Bent u werkzaam in de Horeca?
- Kijk of u in aanmerking komt om deze opleiding gratis te volgen via Horeca Forma Vlaanderen.
- Vanaf minstens 6 deelnemers kan u een gratis bedrijfsinterne opleiding organiseren op de werkvloer, op een door u gekozen datum.
- Info en inschrijven kan via de website van Horeca Forma.
Docenten
- Online:
- WSET online erkend educator
- Classroom:
Uw investering
Prijzen inclusief 21% BTW
- Online: € 290 (KMOP niet mogelijk)
- Klassikaal:
- uitsluitend bedrijfsintern – prijs op aanvraag
- voor horecapersoneel: gratis via Horeca Forma Vlaanderen – open aanbod of bedrijfsintern
- Herexamen: € 130 (registratie minstens één maand voor examendatum)
- Meerkost voor remote examen (uitsluitend beschikbaar in het Engels): € 75