Zondag 20/11/22
Oostenrijkse wijn, een verscheidenheid aan wijnstijlen!

Veel Belgische top sommeliers werken dagelijks met Oostenrijkse wijnen omdat ze in alle wijnstijlen beschikbaar zijn en ook goed samengaan met tal van gastronomische gerechten. Charlotte Crul, sommelier van Cuines 33 staat in voor de pairings bij de gerechtjes die gecreëerd worden door de chefs. Charlotte haar stijl kan je best omschrijven als eclectisch maar met de nodige aandacht voor tijdloze kwaliteit.

Op de open tafel staan meer dan 20 verschillende DAC wijnen. Het ideale moment om een goed idee te krijgen van wat Oostenrijk als wijnland te bieden heeft. Handige tool: www.austrianvinyards.com

Maandag 21/11/22
Sherry in al z’n glorie!

Jerez, of Sherry is al lang geen drankje (exclusief) voor onze grootouders meer. Deze versterkte wijnstijl uit het zuiden van Spanje bestaat in verschillende stijlen van droog naar mierzoet. We bekijken samen welke hapjes van North Sea Chefs en Gaul&Millau het beste samengaan met de Sherry wijnen. Heb je al eens aan sherry azijn gedacht om een verfrissende toets te geven aan je gerecht of een cocktail?

We hebben de eer om Mr César Saldana als spreker te ontvangen. Hij zal de Sherry masterclass “The secrets of Jerez wines” geven en ook de finalisten aankondigen voor de Belgische selectie van de COPA JEREZ 2022.
Geniet voor deze masterclass ook van 3 sherry cocktails gemaakt door Andres Claeys (Tapabar – Antwerpen).

Wie dat wenst kan de masterclass afsluiten met een aantal caviar stijlen van Royal Belgian Caviar, in harmonie met de voorgestelde sherry wijnen.

Wil je je al verdiepen in het onderwerp, volg dan gratis de Engelstalige cursus van de Sherry Academy.

Dinsdag 22/11/22
Australië – chardonnay en “old Vines” van down-under!

Chardonnay:

Chardonnay is de meest aangeplante witte variëteit in Australië, gevinifieerd in allerlei
stijlen en expressies, die de verschillen van elke regio waar het gedijt en de artistieke invloed van de wijnmaker tonen .

“Old Vines”:
De rijke wijn- en wijnbouwgeschiedenis van Australië gaat terug tot het begin van de 19e eeuw, en het land heeft enkele van de oudste wijnstokken ter wereld, geteeld in enkele van de oudste geologische en meest complexe terroirs ter wereld. Sommige van de gekoesterde wijnstokken van het land zijn zelfs meer dan 150 jaar oud. Kom ze ontdekken tijdens deze masterclasses in harmonie met gerechten van topchefs.

 

Woensdag 23/11/22
Friuli

Sommelier Tom Haes bespreekt hier een verticale line up van de cuvée Braide Alte van het wijndomein Livon in Friuli. Een blend van klassieke druivenrassen (chardonnay & sauvignon blanc) en autochtone Italiaanse rassen (Picolit en Moscato giallo).

Alto Adige

De Alto adige wijnen rijpen te midden van een spectaculair berglandschap. De wijnbouw strekt zich uit van de terrasvormige hellingen aan de voet van de Alpentoppen tot wijngaarden in een mediterraan achtig landschap. Het veelzijdige terrein maakt de ideale groeiomstandigheden mogelijk voor een groot aantal druivensoorten. Bij de teelt en vinificatie van hun wijnen putten de wijnboeren zowel uit individuele ervaring van generaties, een teelt die dicht bij de natuur staat en duurzaam is, als uit voortdurende innovatie.
Piet Vannieuwenhuyse van WineWise begeleidt deze degustatie.

AOP Duché D’Uzès X Truffels

De Rhône-streek is een uitgelezen gebied om winterse lekkernijen te proeven en te ontdekken. In deze uitzonderlijke masterclass wordt er zowel gefocust op de sensoriële ervaring als de gastronomische mogelijkheden van AOP Duché D’Uzès. Hierbij ontdekken we harmonieuze food & wine pairings met “le diamant noir”, de truffel uit de Rhône-streek. Zes verschillende wijnen zetten de diversiteit en het potentieel van de appellatie in de spotlights.
Kom mee experimenteren in de Chef’s Place! Een absolute meerwaarde voor de start van het winterseizoen in jouw horecazaak!