Ga de uitdaging aan en vorm het beste team van sommelier en chef-kok om de Belgische Copa Jerez 2022 te winnen!

Chefs en sommeliers van restaurants in heel België worden uitgenodigd om deel te nemen aan ’s werelds beste wedstrijd voor Sherry.

Deadline voor volledige menu-inzendingen: 30/09/22 – SCHRIJF HIER IN

Om deel te nemen moet het team samenwerken om een inventief driegangenmenu met Sherry-thema te creëren dat de juryleden zal verbazen tijdens de Belgische finale van de Copa Jerez 2022.

Het winnende Belgische team krijgt een volledig betaalde reis naar de Sherrystreek, en zal België vertegenwoordigen op de Internationale Wedstrijd voor Gastronomie en Sherry Pairing. Deze vindt plaats in oktober 2023 in het Spaanse Jerez de la Frontera. Daar zal het team het opnemen tegen andere finalisten uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken en Spanje.

Na een spannende IX-editie van de Copa Jerez International Final 2021 was de winnaar van deze editie ons Belgische team, vertegenwoordigd door sommelier Paul-Henri Cuvelier and chef Fabian Bail, van Restaurant Paul de Pierre in Maarkedal.

Het winnende menu van het Belgische team was zo overtuigend dat de jury tot een unanieme beslissing kwam. Een ongekende prestatie op deze gastronomische topwedstrijd.
Zij gingen naar huis met de drie hoofdprijzen:

  • Overall Winner International Finals Copa Jerez 2021 – (Ganador IX Copa Jerez – Meja Menu Maridaje)
  • Best Chef – International Finals Copa Jerez 2021
  • Best Sommelier – International Finals Copa Jerez 2021

Deadline voor volledige menu-inzendingen: 30/09/22 – SCHRIJF HIER IN

  • De drie teams worden geselecteerd om deel te nemen aan de Belgische finales en worden vóór maandag 10/10/22 per e-mail op de hoogte gebracht.
  • De Belgische finale vindt plaats op maandag 14 november 2022 @ Rosval Antwerpen.
  • De Belgische winnaar wordt bekendgemaakt @ Chef’s Place (Horeca Expo) op maandag 21/11/22 in aanwezigheid van César Saldaña, president of the Consejo Regulador de Jerez y Sanlúcar de Barrameda.
  • Internationale Copa Jerez-finale in Sherry: van 1 tot en met 4 oktober 2023.

Heb je vragen contacteer info@winewise.be, wij zijn er om je te ondersteunen bij deze uitdaging.
We zijn benieuwd wie de Belgische vertegenwoordiger zal zijn voor de 10e editie van de Copa Jerez!